sábado, 13 de junio de 2009

Reus Viu el Vi

Estic convençuda que les millors idees i els grans projectes no s'han parit -permeteu-me el col·loquialisme - en un despatx després d'hores de discussió, debat, i reflexions interminables, entre algun que altre badall o gest de cansament, i ànsia de treure pit.

Un cafè a primera hora del matí - o de la tarda, tant se val - entre bons amics pot ser l'origen d'una gran idea, com la fira Reus Viu el Vi. Així m'ho confessaven l'altre dia Josep Baiges i Isaac Albesa, grans professionals i bons amics, amb qui he tingut el gust de compartir professió. Em revelaven que l'un va proposar a l'altre que s'havia d'aprofitar el gran interès ciutadà que desperten els vins de les 5 DO del territori per promocionar-los. La comercialització és el gran repte del segle XXI. No s'ho van pensar gaire ni la Cambra de Comerç ni l'Ajuntament. Amb sensatesa i voluntat de fer país, plegats van posar fil a l'agulla i vet aquí el certamen.
La Plaça de la Llibertat és un bullici des d'ahir a la tarda. Un mosaic d'estands que deleiten amb els millors vins, els nostres : els de la DO Montsant, DOQ Priorat, DO Tarragona, DO Terra Alta i DO Conca de Barberà. El vi, aquest producte de la terra que aboca al misticisme, al romanticisme, i traspua lleugeresa, sensibilitat... ocupa un espai, la plaça de la Llibertat, que anys enrere, amb una enyorada fesomia més rural, inspirava el mateix. Quants records i quina il·lusió que el paisatge i el vi s'hagin fusionat, com a mínim, a la meva memòria.

No hay comentarios: